„De ce fotografia de portret? Pentru că povestea din spatele persoanei este întotdeauna uimitoare. Pentru că dedesubt există întotdeauna un strat mai profund care se traduce în emoție, energie și particularitate. Vreau ca munca mea să capteze povestea și spiritul din spatele persoanei.”

Cătălin Rucăreanu, Fotograf de portret business

2008 – prezent: Director de creație și partener, ELEVEN

2005 – 2008: Senior Art Director, TBWA/Merlin

2003 – 2005: Senior Art Director, COHN & JANSEN

1998 – 2003: Director de creație și partener, ADVISER

1995 – 1998: Art Director, D’ARCY

Fotografiile lui Cătălin Rucăreanu nu lasă loc pentru decorațiuni inutile. Conceptul, mesajul, algoritmii compoziției sunt întotdeauna pe primul loc. După cum el însuși subliniază, Cătălin Rucăreanu este în primul rând un director de artă, cu o experiență de peste 20 de ani în livrarea „cele mai bune versiuni” ale prezenței vizuale a brandurilor. Formarea unui director de artă este diferită. El nu caută doar dimensiunea estetică, ci esența conceptuală care este apoi transmisă în cel mai simplu și reprezentativ mod în raport cu subiectul.

Cătălin este definit de capacitatea de a gândi și vizualiza concepte înainte de a trece la execuție, de stilul său de lucru sintetic și tendința de a super-rafină ideea, de claritatea mesajului vizual și capacitatea de a găsi echilibrul perfect între eficiență și originalitate estetică. Acest lucru rezultă din formarea sa în design industrial, dar și din vasta sa experiență în domenii vizuale complementare (direcție artistică, design de identitate de brand, design de produs, design de ambalaje, CGI, web design, fotografie).

Toate acestea se traduc în portrete – cu o tehnică impecabilă și o abordare unică a relației dintre lumină și subiect, plasând stilul său undeva între artă, modă și fotografia clasică de portret.